Dossiers

Lors de la constitution d'un dossier de vente, l'agent immobilier doit recueillir un grand nombre d'informations et de documents immobiliers. Certaines informations doivent déjà être diffusées par l'agent immobilier lors de la phase publicitaire.

Lors de la constitution d'un dossier de location, l'agent immobilier doit recueillir un grand nombre d'informations et de documents immobiliers.

In dit dossier kan je als syndicus of andere vastgoedprofessional terecht voor alle nuttige informatie rond de gewijzigde Wet op de Mede-Eigendom.

Vanaf 1 januari 2019 zullen alle gewesten in België over een eigen woninghuurwetgeving beschikken. In dit dossier worden diverse nota's, brochures, tools, wetgevingsdocumenten, ... gebundeld.

Op 25 mei 2018 treedt de General Data Protection Regulation, beter gekend als de GDPR, definitief in werking.

In dit dossier wordt gefocust op de fiscale materies die relevant zijn voor de vastgoedprofessional. Zo is er onder meer aandacht voor het Vlaams verkooprecht, de woonbonus, de schenkbelasting, ...

Bij de samenstelling van een verhuurdossier moet de vastgoedmakelaar heel wat vastgoedinformatie en documenten verzamelen. Sommige gegevens moeten door de vastgoedmakelaar al in de publiciteitsfase worden verspreid.

Ieder jaar - in januari - stelt de CIB studiedienst twee syllabi op, waarin een beknopt overzicht wordt gegeven van de belangrijkste actualia op het vlak van vastgoedrecht en vastgoedfiscaliteit.

Op 1 april 2017 is het nieuwe Vlaamse Logiesdecreet in werking getreden. Daarbij werd de regelgeving die van toepassing is op toeristische verhuringen grondig herschreven.

Bij de samenstelling van een verkoopdossier moet de vastgoedmakelaar heel wat vastgoedinformatie en documenten verzamelen. Sommige gegevens moeten door de vastgoedmakelaar al in de publiciteitsfase worden verspreid.

Pagina's