NieuwsRSS

Vlaams minister voor omgeving Joke Schauvliege wil het gemakkelijker maken om oude bouwmisdrijven te regulariseren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Het is niet de bedoeling dat we alles door de vingers zien."

16/02/2018

De voorbije jaren is veel gezegd en geschreven over de gesplitste aankoop. Ouders verwerven samen met hun kinderen een pand, waarbij de ouders het vruchtgebruik kopen en de kinderen de blote eigendom. Vaak schenken de ouders geld aan hun kinderen zodat die hun aandeel kunnen betalen. Als de ouders later overlijden worden de kinderen volle eigenaars van het pand zonder de volle pot te moeten betalen qua erfbelasting. Een handige constructie, maar sinds eind 2013 is een en ander gewijzigd.

13/02/2018

Roeselare kent de laatste jaren een sterke groei van het aantal nieuwe appartementen. De bestaande, oudere, appartementen verdienen echter ook de nodige aandacht. De Vlaamse eisen naar woonkwaliteit worden steeds strenger en de vereniging van mede-eigenaars staat voor de uitdaging om aan deze eisen te voldoen. De stad Roeselare en de West-Vlaamse Intercommunale willen de vereniging van mede-eigenaars daarom ondersteunen via een gratis screening van het appartementencomplex.

12/02/2018

Sta je als vastgoedprofessional op een kruispunt in je carrière? Dankzij vijf inspirerende adviesmarkten krijg je als zelfstandige ondernemer een unieke kans tot het inwinnen van persoonlijk en professioneel advies.

12/02/2018

Een heksenjacht of een terechte verstrenging? Er is grote ongerustheid bij de huurders van een sociale woning. Naar schatting 3.000 gezinnen vrezen hun sociale woning te verliezen. Sommigen over een jaar of twee, anderen over enkele weken zelfs al. Aanleiding is een verstrenging ingevoerd door minister van Armoedebestrijding Liesbeth Homans (N-VA). Een sociale huurder mag voortaan geen enkele vorm van eigendom hebben, aldus de minister. Wie wel eigendom heeft, probeert er nu vanaf te geraken. Eenvoudig? Neen. Er heerst boosheid, paniek, angst. Minister Homans wenst voorlopig niet te reageren.

09/02/2018

Wat als…vastgoedmakelaars zelf in de huid van de koper konden kruipen? Wat is de ideale ligging van hun droomwoning? Voor welk type woning zouden ze gaan? En zijn ze bereid om te renoveren? Vijf vastgoedmakelaars geven aan welke criteria voor hen doorslaggevend zijn.

09/02/2018

Wie wil lenen voor een huis of appartement zal daar dit jaar meer voor betalen. Dat schrijft De Morgen. Marktleider BNP Paribas Fortis verwacht een stijging van 0,5 procent. “Door de onrust op de financiële markten zou het wel eens heel snel kunnen komen”, aldus Kristof De Paepe van Spaargids.be.

08/02/2018

Pagina's