NieuwsRSS

De commissie Financiën van het Vlaams Parlement heeft de hervorming van de registratierechten voor de aankoop van een woning goedgekeurd.

18/04/2018

In de eerste drie maanden van het jaar zijn in Vlaanderen 4 procent minder huizen en appartementen verkocht dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de cijfers van de Notarisbarometer. Kandidaat-kopers wachten op de nieuwe registratierechten die vanaf juni van kracht worden en die in veel gevallen voordeliger uitkomen.

18/04/2018

De aangekondigde hervorming van de registratiebelasting laat zich voelen op de Vlaamse woningmarkt. De notarissen noteerden minder vastgoedtransacties en zagen de woningprijzen ook dalen. In het afgelopen kwartaal daalde het aantal vastgoedtransacties in Vlaanderen met 4,1 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2017.

17/04/2018

De GDPR of Privacyverordening die op 25 mei in werking treedt, zal ook voor onze sector bijkomende verplichtingen creëren. Maar no worries! Als CIB-lid kan je vanaf vandaag de CIB toolkit GDPR downloaden op CIBweb.be. Die bevat zowel voor de vastgoedmakelaar-bemiddelaar als voor de syndicus de belangrijkste documenten rond de nieuwe wetgeving.

17/04/2018

Goed nieuws voor de gebruikers van Vastgoedinfo – Vlaanderen: de tool werd zopas gebruiksvriendelijker gemaakt én uitgebreid met een nieuwe informatievraag, met name de 'gemiddelde vastgoedprijzen'.

16/04/2018

CIB Vlaanderen nodigt je graag uit op de uitreiking van de Real Estate Awards, hét netwerkevent bij uitstek binnen de vastgoedsector. Met deze awards inspireert en stimuleert onze beroepsorganisatie het ondernemerschap in onze sector.

16/04/2018

De KU Leuven en de UHasselt gaan vier jaar lang onderzoek doen naar hoe woningen worden belast. Met het project ReTax wil men alternatieve modellen aan de overheid aanreiken, die bijvoorbeeld ook kunnen aanzetten tot energie-efficiënt wonen of het effeciënter gebruikmaken van de beschikbare ruimte.

16/04/2018

Pagina's