Airbnb trekt ten strijde tegen 'te complexe' Brusselse regels

14 december 2016
Teaser: 

Airbnb is een internetpetitie gestart tegen de Brusselse regels over toeristische logies. "Die zijn complex, verwarrend en disproportioneel", zegt woordvoerder Bernard D'heygere in De Tijd.

Sinds april gelden in het Brussels Gewest strikte voorwaarden voor alle uitbaters voor toeristische overnachtingen. Die moeten allemaal, zowel hotels als Airbnb-verhuurders, verschillende formulieren indienen om een vergunning te krijgen.

Airbnb-woordvoerder Bernard D'heygere benadrukt dat het bedrijf niet tegen regels is, "maar de nieuwe Brusselse regels zijn complex, verwarrend en disproportioneel. We proberen de verhuurders ertoe aan te zetten de regels te volgen. Maar wij merken dat veel verhuurders daar niet in slagen omdat het zo complex is."

Evaluatie
Volgens Airbnb is het niet logisch dat voor professionele verhuurders dezelfde regels gelden als voor "iemand die zijn woning twee weken verhuurt tijdens zijn vakantie". Via de petitie roept Airbnb het Brussels Gewest daarom op om de wetgeving te herzien. 

Daar heeft minister-president Rudi Vervoort echter geen oren naar. "De regering zal de wet binnen de twee jaar na de inwerkingtreding van de regels evalueren", klinkt het. "Tot dan zijn er geen aanpassingen gepland." Uitbaters die niet aan de voorwaarden voldoen, riskeren boetes van 250 tot 25.000 euro.

Bron: De Morgen

Bekijk het artikel.

Share: