Komt er een belasting op huurinkomsten?

22 juni 2015
Teaser: 

Voor het eerst sinds de verkiezingen van vorig jaar, hebben de verschillende partijvoorzitters zondag rond de tafel gezeten in 'De zevende dag' op Eén. Dat het kibbelen en de persoonlijke aanvallen moeten stoppen, daarover was iedereen het eens. Open VLD ziet een belasting van 25 procent op huurinkomsten alvast niet zitten. Dat zei voorzitster Gwendolyn Rutten.

Enkele media berichtten dit weekend dat de regering nadenkt over het Scandinavische systeem, waarbij het inkomen wordt opgesplitst in inkomsten uit arbeid en vermogensinkomsten. De tweede categorie zou integraal worden belast aan 25 procent, inclusief de huurinkomsten.

‘Dat komt er niet’, zei Gwendolyn Rutten duidelijk. Ze verwoordt daarmee officieel wat een hooggeplaatste Open VLD’er al zei in Het Nieuwsblad op Zondag. ‘Je eindigt met dat soort voorstellen altijd bij de middenklasse, die zwaar gewerkt en gespaard heeft’, zei Rutten. ‘De mensen hebben gestemd voor een centrumrechtse coalitie die ervoor gaat zorgen dat de belastingen verlagen.’

Bron: De Standaard

Share: