Nieuwe regels voor Airbnb in Brussel goedgekeurd

30 maart 2016
Teaser: 

Ten laatste eind april treden nieuwe regels in werking voor wie in Brussel occasioneel een verblijf verhuurt, bijvoorbeeld via Airbnb. Voortaan moet elke locatie, zelfs een eenvoudige kamer, worden geregistreerd.

Het besluit dat de nieuwe regels vastlegt, werd vorige week goedgekeurd door de Brusselse regering. De nieuwe regels treden in werking tien dagen na publicatie in het Staatsblad en dat is voorzien voor midden april.

Uitbaters van toeristische logies in Brussel zullen voortaan aan bepaalde voorwaarden inzake verzekering, hygiëne, stedenbouw en brandveiligheid moeten voldoen. Daarnaast zullen ze ook een tiental documenten moeten kunnen voorleggen, zoals een bewijs van hun verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en een attest van goed gedrag en zeden.

Eerlijke concurrentie

Ook een schriftelijke toestemming van de huiseigenaar (of mede-eigenaars) wordt voortaan vereist en alle verhuurders moeten hun logies registreren bij ‘Brussel Economie en Werkgelegenheid’. Na goedkeuring krijgen de uitbaters een registratienummer en een logo om aan de ingang te bevestigen.

De nieuwe regels moeten volgens minister-president Rudi Vervoort zorgen voor een betere consumenteninformatie en een eerlijkere concurrentie onder de uitbaters.

Bron: Het Nieuwsblad

Share: