Nieuwe tool 'KBO VME' zorgt voor een vlotte KBO-registratie

27 maart 2017
Teaser: 

Om de KBO-registratie van syndici vlot te laten verlopen, ontwikkelde CIB Vlaanderen een handige online tool die de toepasselijke naam 'KBO VME' meekreeg. Dankzij deze tool ben je in een oogwenk wettelijk in orde. Franstaligen kunnen de tool 'BCE ACP' gebruiken.

Op vrijdag 24 maart 2017 verscheen in het Belgisch Staatsblad het Koninklijk Besluit tot inschrijving van de syndicus in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Vanaf 1 april moet elke VME zijn syndicus laten registreren in de Kruispuntbank van Ondernemingen, ongeacht of het om een professionele syndicus of om een mede-eigenaar gaat die voor de taak van syndicus werd aangesteld.

Om de hele operatie van de inschrijving van de benoeming van de syndicus in de Kruispuntbank voor de professionele syndici te faciliteren en te digitaliseren werd een  nieuwe tool 'KBO VME' ontwikkeld. Het gebruik van de tool is bovendien helemaal gratis, waarna het wettelijk standaardtarief van €87 per VME rechtstreeks aan de VME wordt aangerekend.

Hoe ga je te werk?
De nieuwe tool komt begin april online te staan. Indien je nog niet over een account op cibweb.be beschikt, kun je je eenvoudigweg registreren door de procedure van 'aanmelden' op cibweb.be te volgen, je registratie te bevestigen via de e-mail die je ontvangen hebt en je vervolgens aan te melden voor de tool 'KBO VME'.

Ook via de websites vastgoedloket.be of guichetimmobilier.be (Franstaligen) is het gebruik van de tool mogelijk. Je hoeft er enkel het eenvoudige inschrijvingsformulier in te vullen en op verzenden klikken. Verder dien je ook een pdf toe te voegen van de notulen van de Algemene Vergadering of eventueel van het vonnis van de vrederechter met je meest recente (her)benoeming als syndicus.

Wie?
KBO VME is een initiatief van ORIS, CIB Vlaanderen en Zenito. ORIS nv werd in 2004 opgericht vanuit CIB Vlaanderen met als primaire doelstelling de vastgoedsector te begeleiden bij de (r)evolutie naar de digitale economie. Zenito Ondernemingsloket is opgericht als vzw in 2003 als KMO Direct. In 2010 volgde de naamswijziging naar Zenito, het grootste erkende ondernemingsloket van België.

Share: