Peeters wil dossierkosten banken dit jaar nog plafonneren

30 augustus 2016
Teaser: 

Naar aanleiding van de recente verhoging van de dossierkosten bij BNP Paribas Fortis wil minister van Consumentenzaken Kris Peeters werk maken van een maximumtarief die banken mogen aanrekenen. Hij wil dat de banken openelijk communiceren hoe ze die kosten berekenen. "Momenteel is dat zeer onduidelijk", klinkt het bij Peeters.

In het VTM Nieuws zegt de minister dat hij op basis van een koninklijk besluit duidelijk wil maken hoe die dossierkosten mogen aangerekend worden. In dat besluit zal onder meer staan wat het maximum is dat de banken mogen doorrekenen aan de consument.

Frustratie consumenten
Hij benadrukt in het interview dat hij de frustratie van de consumenten kan begrijpen. Onder meer Test-Aankoop heeft al zijn ongenoegen geuit over de verhoging van de dossierkosten. "Het is onbegrijpelijk dat de banken dergelijke kosten verhogen terwijl ze winstmarges van 1 miljard euro realiseren", klinkt het. Volgens Peeters is het aan de banken om tekst en uitleg te geven. Hij zal de komende weken samen met de minister van Financiën, Johan Van Overtveldt (N-VA) rond de tafel zitten met de banken.

Positief signaal
Volgens Simon November, woordvoerder bij Test-Aankoop zet de regering alvast een stap in de goede richting. "Een maximumtarief is een positief signaal", laat hij via de sociale media weten.

Bron: Moneytalk

Lees het volledige artikel.

Share: