Tool Recht van voorkoop wordt Vastgoedinfo – Vlaanderen

23 januari 2018
Teaser: 

Fervente gebruikers hebben het wellicht al gemerkt. De gratis tool Recht van voorkoop werd zopas omgedoopt tot Vastgoedinfo - Vlaanderen. Die naamsverandering komt er niet zomaar. Voortaan kan je via één opzoeking nog meer vastgoedinformatie verzamelen!

In mei 2017 lanceerde CIB Vlaanderen de nieuwe gratis tool Recht van voorkoop. Hiermee kan je als vastgoedmakelaar snel en eenvoudig (potentiële) kopers informeren of er op een onroerend goed al dan niet een voorkooprecht rust.

Op vraag van de meer dan 1300 gebruikers-vastgoedmakelaars werd de tool Recht van voorkoop zopas uitgebreid met meer vastgoedinformatie. Vanaf nu krijg je ook een antwoord op volgende vastgoed- en informatievragen:

Informatieplicht overstromingsgevaar

  • Is het goed gelegen in een mogelijk of effectief overstromingsgevoelig gebied?
  • Is het goed gelegen in een risicozone voor overstromingen?
  • Is het goed gelegen in een afgebakende oeverzone of afgebakend overstromingsgebied?

Gewestinfo

  • Wat is de stedenbouwkundige bestemming van het goed volgens het gewestplan?
  • Is het onroerend goed ingetekend op de contouren van een Gewestelijk Ruimtelijke uitvoeringsplan?

Meer vastgoedinformatie vraagt ook om een nieuwe naam: Vastgoedinfo – Vlaanderen. De tool blijft voor de rest werken op de voor jou vertrouwde manier van opzoeken, maar met meer vastgoedinformatie als resultaat.

Hoe van start gaan?
Indien je al geregistreerd bent op de tool Recht van voorkoop, kan je je onmiddellijk aanmelden met je Immo-Connect account op de Vastgoedinfo – Vlaanderen tool. Indien je nog niet beschikt over een Immo-Connect account of nog niet geregistreerd was op de tool Recht van voorkoop, moet je je eerst registeren.

Bij vragen kan je steeds contact opnemen met de helpdesk via vastgoedinfo@vastgoedloket.be of op het nummer 09 243 10 27.

Je kan de tool terugvinden op CIBweb.be en op het Vastgoedloket.

Share: