Vastgoedinfo – Vlaanderen: is je onroerend goed beschermd?

07 mei 2018
Teaser: 

Wie als vastgoedmakelaar een beschermde woning verkoopt, moet in de publiciteit en later in de onderhandse verkoopovereenkomst rekening houden met een aantal informatieverplichtingen. Dankzij de samenwerking met het Agentschap Onroerend erfgoed kan je voortaan via de tool Vastgoedinfo - Vlaanderen op basis van een opzoeking op adres of perceel de informatie m.b.t. onroerend erfgoed opvragen.

Als vastgoedmakelaar ontvang je een professioneel uittreksel, dat je een antwoord biedt op volgende vragen en informatieverplichtingen omtrent onroerend erfgoed:

  • Is het goed opgenomen op de lijst van beschermd onroerend erfgoed?
  • Is het goed opgenomen op een vastgestelde inventaris onroerend erfgoed?
  • Is het goed opgenomen op een wetenschappelijke inventaris onroerend erfgoed?
  • Is het goed opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst?

Uittreksel Onroerend Erfgoed
In het uittreksel wordt het onroerend weergegeven op kaart en wordt duiding gegeven omtrent de verschillende beschermingsstatuten en rechtsgevolgen. Indien het onroerend goed gekwalificeerd wordt als onroerend erfgoed, kan je een samenvatting terugvinden van de erfwaarde van het onroerend goed en een link naar alle besluiten voor gedetailleerdere informatie.

Klik hier voor een voorbeeld van een uittreksel Onroerend Erfgoed. Het pand in de Christianastraat 113 te Oostende wordt te koop aangeboden via het Covast platform.

Nieuwigheden gebruiken?
Indien je al geregistreerd bent op de tool kan je je onmiddellijk aanmelden met je Immo-Connect account op de Vastgoedinfo – Vlaanderen tool. Indien je nog niet beschikt over een Immo-Connect account, moet je je eerst registeren.

Bij vragen kan je steeds contact opnemen met de helpdesk via vastgoedinfo@vastgoedloket.be of op het nummer 09 243 10 27.

Je kan de tool terugvinden op CIBweb.be en op het Vastgoedloket.

Share: