CIB Vlaanderen overlegt met minister Peeters rond aanpassing KB bemiddelingsopdrachten

“Streven naar duidelijke én transparante regelgeving”

Met het oog om tot een breed gedragen wijziging van het KB rond de bemiddelingsopdrachten te komen, zaten CIB Vlaanderen en de minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters gisteren opnieuw rond de tafel. Het desbetreffende KB is inmiddels al zo’n tien jaar oud en aan herziening toe.

In samenspraak met enkele andere actoren uit de vastgoedwereld werd gisteren een nota met actiepunten namens de vastgoedsector besproken met de minister. De minister had hier zelf tijdens een eerder overleg om gevraagd. De aangehaalde actiepunten moeten het evenwicht tussen de belangen van de consument en deze van de vastgoedmakelaars nog meer versterken.

Zowel de FOD Economie als de vastgoedsector zijn het erover eens dat het KB rond de bemiddelingsopdrachten aan herziening toe is. Het desbetreffende KB van 2007 is nog een uitvoeringsbesluit in het kader van de Wet Handelspraktijken, dat later vervangen werd door de Wet Marktpraktijken en vervolgens door het Wetboek Economisch Recht.

“De insteek van het overleg was om een vergelijk te vinden met het kabinet rond de voorstellen die minister Peeters eerder al lanceerde en de voorstellen vanuit de vastgoedsector. Gisteren hebben we aan de minister onze krachtlijnen in een nota geformuleerd. Ons doel is het streven naar een duidelijke én transparante regelgeving, waarbij enerzijds de consumentenbescherming geoptimaliseerd wordt, maar anderzijds er geen rem wordt gezet op dynamische en innovatieve ontwikkelingen binnen de vastgoedmakelaardij”, legt Jan Jassogne, afgevaardigd bestuurder van CIB Vlaanderen uit.

CIB Vlaanderen, met 2.500 leden de grootste beroepsorganisatie van vastgoedmakelaars en vastgoedbeheerders in ons land, hoopt nu dat er op basis van de afgeleverde nota snel tot een definitief vergelijk kan gekomen worden.

MEER INFORMATIE

Kristophe Thijs – Directeur Communicatie CIB Vlaanderen – kristophe.thijs@cib.be  – 0476 60 43 61
 

Release Date: 
maandag, 11 september, 2017
Share: