Wat ben je als huurder met een plaatsbeschrijving?

Wanneer je huurt is het belangrijk dat je een vertrouwensband opbouwt met de verhuurder. Een goede match begint dan ook met een goed contract. En nog belangrijker: met een goede plaatsbeschrijving. Huurders én verhuurders hebben er alle belang bij om zo snel mogelijk een nauwkeurige plaatsbeschrijving op te maken.

Maak er snel werk van: ofwel vooraleer je je nieuwe thuis betrekt, ofwel tijdens de eerste maand van bewoning. Een kras in de parketvloer, een barst in het raam: zorg niet alleen dat het op papier staat, maak er ook foto’s van. Een nietszeggende clausule à la ‘het appartement is in goede staat en beide partijen erkennen dit’ kan niet als een goede plaatsbeschrijving worden beschouwd. Haal je er een professional bij, weet dan dat het ereloon van de deskundige door beide partijen voor de helft wordt gedragen.

Elke zaterdag beantwoorden wij een vastgoedvraag in de bijlage van Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, De Standaard en Het Nieuwsblad. Ook een vastgoedkwestie? Surf naar cibweb.be.